Griga chce dobre naladiť hráčov a zopakovať grécky výkon

21.03.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - V poradí piaty diel boja o budúcoročné majstrovstvá sveta v Brazílii absolvujú v kvalifikačnej G-skupine slovenskí futbalisti v piatok 22. marca v Žiline proti Litve. Po strate bodov v úvodnom kroku práve v litovskom Vilniuse (1:1) a domácej prehre s Gréckom (0:1) zverenci trénerského dua Stanislav Griga - Michal Hipp dobre vedia, že pred nimi stojí nekompromisná úloha zvíťaziť a pripísať si do tabuľky potrebné tri body.
Obaja tréneri momentálne tretieho mužstva tabuľky pred duelom s Litvou priznali, že nominácia sa im skladala s ťažkosťami. Pre zranenia vypadli Vladimír Weiss ml., Radoslav Zabavník a najnovšie aj Kornel Saláta, pre pokles formy sa len medzi náhradníkov dostal Miroslav Stoch. Z tábora tímu maďarského kouča Csabu Lászlóa tiež prenikli informácie, že mu chýba viacero hráčov najmä v defenzíve, kouč Griga však tieto absencie nepovažuje za kľúčový faktor: "To nie je o menách. Je to o tom, ako idú hráči do zápasu v hlavách nastavení. Verím tomu, že nepodľahneme vôbec nikto tomu, že im chýbajú nejakí dvaja obrancovia. To nie je o tom, že im chýbajú nejakí hráči, alebo nám chýba Weiss alebo niekto iný, je to o tom, aby tí jedenásti, ktorí pôjdu na ihrisko, boli nastavení tak, ako sa má hrať kvalifikačný zápas."
Posledné prípravné zápasy v Česku (0:3) a Belgicku (1:2) výsledkovo ani herne Slovákom nevyšli, to bola ale "iba" previerka, opäť na ostro sa pôjde teraz v Žiline. "Hrá sa o tri body v kvalifikácii, treba sa o ne pobiť. Potrebujeme odohrať lepšie zápasy s lepšími výsledkami. Verím, že keď podáme výkon ako proti Grécku v kvalifikácii, bude nám to v piatok stačiť na víťazstvo proti Litve," dodal Griga. 
 

Vyberte región